Bouwbedrijf Beneens kiest voor Astena en Microsoft Dynamics NAV om processen te optimaliseren

Verlaagde workload en gedetailleerd zicht op rentabiliteit dankzij geïntegreerde bouwsoftware

Bloeiend familiebedrijf
Beneens - Ruwbouw, Woninginterieur, Winkelinrichting en Buitenschrijnwerk in hout en aluminium
Beneens is een familiebedrijf in Olen met een klasse 7 erkenning, actief in ruwbouw, woninginterieur, winkelinrichting en buitenschrijnwerk in hout en aluminium. 80 jaar geleden startte vader Jozef Beneens het bedrijf op.  Joeri en Jo hebben als derde generatie het bedrijf overgenomen van hun vaders Karel en Staf. Ze runnen nu het bedrijf samen met een management team en 120 bekwame en gemotiveerde medewerkers ( 32 bedienden en 88 arbeiders ). Het bedrijf is in volle groei en pronkt sinds kort niet alleen met een nieuwe voorgevel en een  innovatief machinepark, maar ook met de moderne bedrijfssoftware van Astena.

Veelheid aan pakketten
Vroeger werkte men met verschillende pakketten die niet met elkaar geïntegreerd waren. Hierdoor moesten veel gegevens meermaals ingegeven worden, vaak met fouten als gevolg. Het boekhoudpakket was verouderd en miste iedere link met de operationele processen zoals calculatie en projectopvolging. De technisch directeur moest maar liefst vier verschillende programma’s openen om de workload van zijn teams op te volgen. Het was hoog tijd voor een nieuwe aanpak!

Beneens_bedrijfsgebouw

De nieuwe voorgevel bij Beneens te Olen oogt modern

Vertrouwen in Astena
Het management team  begon intensief te brainstormen over de toekomst van het bedrijf en over de stappen die het wilde zetten. Dit was een werk van lange adem, het MT wilde immers een solide basis creëren voor de groei die  beoogd wordt. Na een selectieproces van meer dan twee jaar besloten ze om samen te werken met Astena. “We kozen voor Astena omwille van hun reputatie in de bouwsector. We woonden regelmatig hun seminaries bij, we volgden hun webinars en we bezochten collega aannemers, we raakten overtuigd van hun expertise. Astena dacht actief met ons mee, vulde concreet onze behoeftes in en legde een gedetailleerd plan van aanpak voor,” vertelt Joeri Beneens.

 360° zicht op rendabiliteit
Het project wordt in verschillende fases uitgerold. Het eerste aandachtspunt is de boekhouding inclusief het inlezen/herkennen/goedkeuren van inkoopfacturen, het monitoren van projectmails en de link tussen calculatie en nacalculatie. Hiervoor rekent Beneens op Microsoft Dynamics NAV, inclusief de Astena Project Comfort add-on, Office365, JetReports voor rapportering en DocumentCapture. Op die manier bekomt het management een gedetailleerd beeld van de rendabiliteit van elk project én van het bedrijf over de verschillende business units. “We kozen voor Microsoft Dynamics NAV omdat dit voor ons het meest betrouwbare toekomstplatform is. Het feit dat we de sterke bouwmodule kunnen inrichten volgens onze noden heeft ons over de streep getrokken,” aldus Joeri Beneens. In de rapportering van de projecten alleen al zal hierdoor minstens 1 dag per week door 1 persoon worden uitgespaard. Een succes dus. Ook het centrale beheer van de informatie laat toe om onmiddellijk over de juiste informatie te beschikken.

Doelstelling bereikt
“Het was de voornaamste doelstelling van Beneens om te weten te komen hoe elk van hun business units bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Astena stelde een standaard aanpak voor die dit mogelijk maakt en waardoor op relatief korte termijn vrij grote stappen kunnen genomen worden,” besluit Wim Vandesompele, Managing Partner van Astena NV.

Info over Astena oplossingen voor bouw- en installatiebedrijven of een gratis webinar bijwonen? Kijk snel op www.astena.be

Plaats een reactie