evenwichtsoefeningen

Dag,

Deze morgen bij het wakker worden dacht ik aan de oefeningen op een evenwichtsbalk. Eén van die turnoefeningen waar ik toch wel wat problemen mee had 😉

Nu gaat het over een totaal andere evenwichtsoefening … de aankoop ( en dus aan onze zijde verkoop ) van een ERP oplossing. Wij blijven ondervinden dat 9 op de 10 beslissers zich richten op functionaliteit en enkel functionaliteit.  En, begrijp me niet verkeerd,  natuurlijk is het belangrijk dat de software kan wat nodig is voor je job/je bedrijf , maar met functionaliteit alleen kom je er niet. En wat met het voortschrijdend inzicht ?  Misschien is de functionaliteit die je vandaag vraagt (eist) wel helemaal niet meer nodig binnen 2 jaar.
Als we luisteren naar de succesverhalen bij ons klanten komt het eigenlijk bijna altijd neer op ‘ jullie begrepen ons ‘, ‘ de ervaring die jullie hebben in onze sector heeft ons geholpen om onze processen te herevalueren en te optimaliseren ‘ ,’ jullie zijn geen maatwerkschrijvers maar zoeken naar een oplossing in de standaard ‘ … Dit zijn quotes van klanten die ons deugd doen, maar helaas komt deze wijsheid enkel naar boven NA een implementatie.

Teveel focus dus op features ( functionaliteiten ), het blijft een oud zeer en eigenlijk is het wel logisch omdat features zichtbaar zijn (nog net niet tastbaar). Terwijl de sectorervaring, een goed plan van aanpak, de adviesrol, de correcte manier van zaken doen … niet zichtbaar zijn, niet tastbaar zijn. En iedereen zegt natuurlijk dat ze de beste zijn 😉

En wat als we straks allemaal software kunnen kopen in de CLOUD.  Hier zal nog meer aandacht geschonken worden aan de mogelijkheden van het pakket( de klant-leverancierrelatie loopt nog meer via internet, aankopen gebeuren op basis van filmpjes , webinars, try and buy … VISA bovenhalen en je kan beginnen ) en het pakket met de meeste en mooiste mogelijkheden aan de best prijs zal je wellicht aankopen via het web.

Kunnen we dan concluderen dat Astena, als softwareontwikkelaar, zal moeten zorgen voor veel functionaliteiten in het pakket ? Dit druist dan wel keihard in tegen het concept van een CLOUD oplossing waarvan de aankoper verwacht dat die op 1-2-3 zal werken, liefst zonder veel implementatie en opleiding, laat staan maatwerk.

Het evenwicht vinden zal hier wellicht de sleutel tot succes zijn
De correcte boodschap brengen ( en laten brengen door onze klanten ) kan hier wellicht veel helpen

succes met jullie selectie

Wim Vandesompele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s