Astena e-news maart 2013 – ERP komt tot volwassenheid

Software die de dynamiek van uw bedrijf volgt

Men kan gerust stellen dat bedrijfssoftware – en ERP in het bijzonder – tot volwassenheid is gekomen. En dat is maar goed ook: we gaan er vandaag ook op een veel gezondere manier mee om dan vroeger. In het verleden gebeurde het weleens dat er ofwel veel te veel van een nieuwe technologie werd verwacht, ofwel te weinig (mensen proberen van nature immers verandering tegen te houden).
De verwachtingen liggen vandaag hoog, maar zijn realistisch. De praktijk heeft ons bovendien geleerd dat de invoering van nieuwe bedrijfssoftware een uitstekende gelegenheid vormt om binnen de organisatie ook een Change Management traject in te zetten en de bedrijfsprocessen nauwkeurig onder de loep te nemen en te optimaliseren. Het zijn uw bedrijfsprocessen die uiteindelijk waarde creëren voor uw klant, maar diezelfde processen moet u voortdurend aanpassen onder druk van externe omstandigheden: de kans is zeer klein dat de manier waarop u vandaag werkt, uw succes garandeert binnen vijf jaar.

Niet alleen Astena is blij met Microsoft Dynamics NAV 2013, ook onze klanten die al jaren Dynamics NAV (voorheen Navision) kennen, reageren zeer positief op de evolutie van de software. Wij kregen alvast de reacties dat Microsoft Dynamics NAV 2013 duidelijk een softwareoplossing is die het gebruikers aangenamer en makkelijker maakt om mee te werken. Astena staat dan ook klaar met een dienstverlening die, naast de traditionele automatisering, een tweede belangrijk doel voor ogen heeft: ervoor zorgen dat u zich als bedrijf snel kan aanpassen aan nieuwe situaties en de concurrentie voor kan blijven.

Wim Vandesompele - Managing Director Astena

Wij wensen u veel plezier bij de lectuur van deze Astena enews en kijkt u zeker eens op onze website – www.astena.be – of blijf op de hoogte via linkedin voor de recente projecten en nieuwsberichten.

Wim Vandesompele
Managing Director Astena

Microsoft Dynamics NAV 2013

Neem een voorsprong, bepaal zelf uw toekomst. De bedrijfswereld verandert. Dat merkt u elke dag. Het ritme versnelt. De keuzes die de consument maakt, kunnen in een oogwenk veranderen. Mensen werken ook anders, vooral jonge mensen. En de virtuele wereld schept kansen voor bedrijven die hun medewerkers in andere kantoren en op de baan efficiënt ondersteunen. Het is tijd om uw toekomst in eigen handen te nemen en te anticiperen op de wijzigende economische omstandigheden in plaats van erop te reageren. U heeft als KMO vandaag nood aan een bedrijfstoepassing, een ERP-oplossing, die u kan volgen in de verandering en helpen om succes te boeken.

Microsoft Dynamics NAV 2013, de complete bedrijfssoftware van Microsoft, bevat tal van verbeteringen en nieuwe functies die u daarbij ondersteunen. Zodat u meer controle heeft over uw bedrijf, uw marges kunt verhogen en uw groei kunt stimuleren.

Snel inspelen op veranderingen

Een nieuwe belastingregel, wettelijke bepaling of verandering in de economische realiteit kan een tekortkoming in uw software blootleggen. Softwareleveranciers creëren vaak noodoplossingen om problemen op te lossen, maar die aanpak hakt in op uw marges en het onderhoud eist een steeds groter gedeelte van uw budget op. Een budget waarmee u ook andere projecten moet kunnen financieren.
Uw boekhoud- en bedrijfssoftware is dringend aan een upgrade toe, maar u bent bang voor complicaties? U vraagt zich af hoeveel onvoorziene kosten dit zal meebrengen naast de gebudgetteerde uitgaven? U vreest voor onderbrekingen van kritische bedrijfsprocessen? Natuurlijk is het verleidelijk om een upgrade uit te stellen, maar dan zou u later weleens het deksel op de neus kunnen krijgen…

Hoe haalt u het maximum uit uw ICT investeringen?

Het maximum uit uw zakelijke en IT-investeringen halen, vereist een visie op lange termijn. Microsoft Dynamics NAV 2013 (voorheen Navision en dat sinds 1987) maakt haar belofte van lange termijn waarde en innovatie meer dan ooit waar:

• U krijgt integrale transparantie en meer controle over wat er in uw bedrijf omgaat. Zo kunt u uw medewerkers helpen om sneller beslissingen te nemen en meer werk te verzetten.
• U anticipeert op veranderende omstandigheden door uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Dat helpt u om uw kosten in toom te houden en uw omzet te verhogen.
• U optimaliseert uw IT-investeringen en haalt sneller rendement met een flexibele oplossing. Microsoft Dynamics NAV 2013 werkt zoals en met andere Microsoft-technologieën zoals Microsoft Office en SharePoint, en met andere bedrijfssoftware waar u al jaren mee vertrouwd bent.
• U bekomt hogere bedrijfsmarges door uw medewerkers in staat te stellen om efficiënter en productiever te werken. Verrassende functies en verbeteringen, zoals de Microsoft Dynamics NAV 2013 web client, de SharePoint client, verfijnde op rollen gebaseerde capaciteiten en een meer flexibel financieel beheer, versterken de toegevoegde waarde van Microsoft Dynamics NAV 2013 in heel het bedrijf.
• NAV2013 beschikt ook over de gekende ribbon die u reeds kent uit Word of Excel en welke staat voor productiever werken
• U bereikt tenslotte een snellere ‘time to market’, omdat Microsoft Dynamics NAV 2013 makkelijk aan te leren en snel te installeren en te gebruiken is, in uw kantoren of in de cloud.

 U bent in controle en Astena helpt u daarbij

Succes betekent een duurzame en rendabele groei in stand houden op lange termijn. Astena is vastberaden om u te helpen deze doelstelling te realiseren. Met een complete visie afgestemd op uw sector en uw bedrijf. Met Microsoft Dynamics NAV 2013 reiken wij u alvast de tools aan die u nodig heeft om de veranderende economische omstandigheden het hoofd te bieden. Maar nog belangrijker is dat u zelf het roer in handen blijft houden. U bepaalt het ritme dat bij uw situatie past, en of u Microsoft Dynamics op kantoor installeert of in de cloud. Samen met Astena kan u zo een strategie uitwerken om:

• te upgraden naar de nieuwste technologie om de productiviteit van uw team te verhogen.
• het maximum uit uw IT-investering te halen.
• een technologie roadmap op te stellen waarmee uw bedrijf profiteert van de laatste innovaties.
• Breid het bereik van Microsoft Dynamics NAV 2013 uit via Microsoft SharePoint en de Web Client. Via deze weg kunt u websites bouwen om de data en informatie van Microsoft Dynamics NAV 2013, zoals pagina’s en rapporten, met meer mensen in en buiten het bedrijf te delen. Wijzigingen aan pagina’s op een SharePoint site worden onmiddellijk overgenomen in Microsoft Dynamics NAV 2013!

Verbeterde RoleTailored gebruikerservaring

De RoleTailored-functionaliteit biedt gebruikers talrijke mogelijkheden voor het opstellen van diagrammen en andere productiviteitsverbeteringen. Profiteer van unieke capaciteiten voor het opstellen van visuele rapporten en visualisatie in Microsoft Dynamics NAV 2013 om gebruikers te helpen data uit het hele bedrijf te zien en te begrijpen en vervolgens snel actie te ondernemen met kennis van zaken. Flexibele, configureerbare diagramtypes en grafiekfuncties stellen de gebruikers in staat om dieper in te gaan op details voor een betere analyse en meer controle.

Een nieuwe visie op Business Intelligence en rapportering

U kunt sneller en gemakkelijker rapporten aanmaken en openen met dynamische sortering en KPI-visualisaties, zodat uw team de data op zijn manier kan analyseren. U haalt sneller rendement, want dankzij de Microsoft Excel invoegtoepassing kunt u PowerPivot en andere gesofistikeerde analytische tools gebruiken om precies die professioneel ogende rapporten te creëren die u wenst. De mogelijkheid om lettertypes in pdf-bestanden te integreren en nieuwe kleurcapaciteiten helpen u om rapporten te creëren die er op het scherm precies hetzelfde uitzien als op papier.

 Bouw- en Installatiebedrijven mogen op Astena rekenen

Onze klanten en recente toehoorders van webinars constateren opnieuw dat we Microsoft Dynamics NAV permanent optimaliseren als een totaaloplossing voor bouwbedrijven, installateurs en nog zoveel meer organisaties. De nieuwste versies van de Astena Comfort Modules in NAV2013 zijn niet anders en ondersteunen verder het projectmatig werken en/of professionals die opdrachten uitvoeren onder de noemer particuliere of industriële werken door aannemers, installaties, onderhoud, herstellingen, technische controles … van korte of lange duur.

Astena Project & Service Comfort voor NAV2013

Voor wie niet vertrouwd is met de vele mogelijkheden van onze projectoplossing ontdekt op website alvast wat we verstaan onder een complete oplossing van calculatie tot rapportering voor o.a. een bouwbedrijf. Onder compleet verstaan we eveneens de “omringende processen” die aansluiten op het centrale systeem. Enkele typische noden die we standaard integreren zijn mobiel werken voor techniekers, track & trace, draadloos magazijnbeheer, document management .. deze horen immers bij de vraag naar intergreren.

 Eenvoudiger beheer en installatie

Nog een kort woordje voor de IT manager die betrokken is bij de selectie en opstarten van een ERP pakket. Microsoft Dynamics NAV 2013 bevat namelijk talrijke tools en verbeteringen die het uitrollen vergemakkelijken, van de initiële installatie en de configuratie tot het beheer achteraf.

• Rapid Start voor Microsoft Dynamics NAV 2013′ ondersteunt snellere implementaties met kant-en-klare configuraties.
• Microsoft Dynamics NAV Management is een nieuwe administratietool die aansluit op de Microsoft Management Console en op Windows PowerShell, een taakgebaseerde scriptingtaal, ontwikkeld op het Microsoft .NET Framework. Een ander nieuw concept maakt de Active Directory Service overbodig en maakt van de gebruikers lokale Microsoft Dynamics NAV-gebruikers.
• Uw keuze: cloud of eigen server op kantoor? U zelf zal bepalen of NAV2013 geïnstalleerd wordt als oplossing in de cloud bij een externe partner (hosting) die de installatie blijvend onderhoud of dat er een server voorzien is in het eigen kantoor.
• Tenslotte zijn Windows 8 en Office 2013 perfect geschikt om met NAV2013 samen te werken.

Meer weten over Microsoft Dynamics NAV 2013? Informeer bij Astena op 09/272 73 60 en vraag naar John Van de Velde. Wil je NAV2013 en onze mensen aan het werk zien? Kijk op onze website voor het eventprogramma

Korte terugblik op Build-IT, de software beurs tijdens Batibouw

Astena Business Software op Build-ITPlace ma tu vu – Voor collega Matthias en mezelf, lag het accent op donderdag 21 en vrijdag 22 februari op Astena’s aanwezigheid op de beurs Build-IT tijdens Batibouw. Een ideale gelegenheid om klanten, bijna klanten en misschien-ooit-eens-klanten, plus nog vele andere relaties persoonlijk te ontmoeten en op de hoogte te brengen van al het nieuwe bij Astena en Microsoft. Wie denkt aan software voor de wereld van de bouw of installaties kan immers al ruim 10 jaar terecht bij Astena Business Software.

Als je van parking C kwam, kon je ons alvast niet missen. Zeker niet net vóór de openingsuren wanneer er zich een heuse file vormde van de ingang tot voorbij de stand. Mensen uit de bouwsector zijn nu eenmaal gewend om vroeg op pad te gaan. Dus aan aandacht geen gebrek van bij de start.

Microsoft oplossingen voor kleine en grote KMO in de bouwsector

Build-IT bood Astena de kans om ook de kleinere KMO’s te ontmoeten. Een nieuw gegeven is immers dat Microsoft Dynamics NAV, al langer gekend als Navision, sinds de toepassing van Cloud mogelijkheden heel wat toegankelijker wordt voor kleine bedrijven. NAV2013, de meest recentste versie van deze software, maakt het nog meer gebruiksvriendelijk. Je ervaart de herkenbaarheid van Microsoft Office producten en je krijgt heel wat minder typwerk, dus tijdswinst! De technologie onder deze ‘lichtere’ bedrijfssoftware blijft dezelfde als de ‘grote’ oplossing evenals de koppeling met Microsoft oplossingen voor documentmanagement, planning en e-mail.

Mobiel werken met tablet en flexibiliteit met huurformule voor Microsoft Dynamics NAV en Astena Comfort365

NAV2013 - Navision op je tablet

 NAV2013 op je tablet via het web is ook best praktisch, denk maar aan een bezoek van de projectleider op de werf! Daarnaast is ook de huurformule op maandbasis en per gebruiker een interessante manier van software aanschaffen voor wie niet de investering van licenties aankopen wenst de maken. Met andere woorden de klant kiest de formule die hem best past.

Nieuwe gebruikers kiezen voor Astena en Microsoft Dynamics NAV 2013

Vanuit de specifieke sectoren waarin Astena actief is, zijnde Bouw en Installatie, kwamen het voorbij kwartaal weer mooie, nieuwe projecten. Een greep uit de verhalen die we met u mogen delen zijn: Hooyberghs Algemene Bouwonderneming, Ivens Constructiewerken en Lippens Grondwerken

Hooyberghs Algemene Bouwonderneming en NAV2013

Ivens Constructie

Lippens Grondwerken en NAV2013

Jet Reports – 3 producten, volledig compatibel met Microsoft Dynamics NAV

Jet Express is een geïntegreerde rapportage oplossing voor Microsoft Dynamics NAV 2009 en hoger, die individuele NAV gebruikers een simpele manier biedt om indrukwekkende rapporten te maken. Jet Express heeft t.o.v. Jet Essentials beperkte mogelijkheden, maar kan zonder meerkosten worden gebruikt.

Jet Essentials is een krachtige bedrijfsbreed in te zetten rapportage oplossing met geavanceerde mogelijkheden voor het maken, gebruiken en automatisch distribueren van rapporten.

Jet Enterprise is een complete Business Intelligence, analyse en rapportage oplossing welke betaalbaar is voor iedere organisatie. Hiermee heeft u up-to-date informatie in Excel voor strategische en ad-hoc analyses, dashboards en KPI’s.

“Het interessante aan deze oplossing is dat je alle niveau’s van rapportering en analyses kan aanbieden. Voor elk wat wils dus. Bovendien gebruikt Jet Microsoft Excel als front-end, een tool die iedereen in de vingers heeft” aldus Matthias Lambrecht – BI Solutions Sales, Astena.

Jet Essentials – Geavanceerde rapportage

astena projectrapportering met jet reportsJet Essentials is een real-time rapportageoplossing voor mensen die met Excel kunnen werken. Het is perfect voor geavanceerde rapportage. Gebruikers krijgen ongeëvenaarde rapportagemogelijkheden zonder dat ze complexe databasestructuren hoeven te kennen. Jet Essentials is:

  • Vertrouwd
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Helemaal Excel
  • Werkt o.a. met Wizards
  • Distribueer rapporten op dagelijkse-, wekelijkse-, of maandbasis.
  • Consolideren over bedrijven en databases.
  • Voeg gegevens samen uit verschillende bronnen zoals Microsoft Dynamics NAV, CRM en SQL
  • Creëer verbluffende rapporten om effectief te communiceren!

Toegang tot alle gegevens in uw bedrijfssysteem.
Bekijk met één klik de onderliggende details achter de waarden.
Maak beter geïnformeerde beslissingen!

Als u Excel kent, zult u Jet Essentials geweldig vinden!

Jet Enterprise – Business Intelligence voor uw gehele organisatie

Jet Enterprise is Business Intelligence en intuïtieve rapportage in één allesomvattende oplossing die het mogelijk maakt om gegevens van uw gehele organisatie te analyseren en presenteren – alles in Excel.Met Jet Enterprise profiteert u van kant-en-klare analyse-mogelijkheden met kubussen en KPI’s voor Financieel, Verkoop, Inkoop, Debiteuren, Crediteuren en Voorraad – naadloos geïntegreerd met Microsoft Dynamics NAV. Astena zorgde daarnaast ook voor meerdere kubussen die de essentie van uw business op het gebied van Projecten en Service in kaart brengen.

Profiteer van de meer dan 60 kant-en-klare dashboards en rapporten voor Microsoft Dynamics NAV. De beveiligde interface geeft u volledige controle over wie uw gegevens mag raadplegen. Jet Data Manager is een onderdeel van Jet Enterprise. Het is een “drag-and-drop”- tool waarmee u uw Jet Data Warehouse en kubussen gemakkelijk kunt aanpassen. U kunt gegevens uit meerdere gegevensbronnen consolideren – hiervoor heeft u geen diepgaande programmeerkennis nodig. En de eenvoudige Excel Draaitabel- interface stelt u in staat om snel trends te zien, verbanden te ontdekken en problemen te identificeren. Dit alles binnen de vertrouwde Microsoft Excel-omgeving.

Alle mogelijkheden van Jet Essentials voor het maken van rapportage en analyse van wereldklasse zijn opgenomen in Jet Enterprise. Het gebruik van Microsoft Dynamics NAV Advanced Dimensions, FlowFields, FlowFilters en nog veel meer wordt hierbij volledig ondersteund.

Jet Enterprise is compatibel met Microsoft Dynamics NAV 4.0 SP1 tot en met Microsoft Dynamics NAV 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s