Hooyberghs Algemene Bouwonderneming, efficiëntie in vier stappen

Hooyberghs Algemene BouwondernemingHooyberghs NV Algemene bouwonderneming uit Arendonk is al tientallen jaren een belangrijke speler in de utiliteitsbouw en de sociale woningbouw. 175 medewerkers realiseren meerdere projecten in Vlaanderen. De klasse 8 erkenning van de Belgische overheid bewijst dat het bedrijf professioneel en financieel in staat is om de meest omvangrijke openbare werken in België uit te voeren. Hooyberghs is een onderdeel van de belangrijke Kempense bouwgroep B&R, welke een 25-tal bedrijven omvat in diverse bouwgerichte disciplines.

Kosten en baten online vergelijken met Astena Project Comfort voor NAV2013

“Wij hebben continu 50 à 60 lopende projecten, van aanbestedingsfase tot oplevering. De projecten worden alsmaar groter en soms kunnen we pas aan het einde de kosten en baten vergelijken. Te laat om nog in te grijpen dus. We hadden nood aan een geïntegreerde oplossing, waarin we van calculatie tot facturatie alle gegevens kunnen beheren en bewaken”, vertelt Kurt Baggen, procesmanager binnen Hooyberghs NV.

Voor de boekhouding en facturatie maakt de B&R groep al jaren gebruik van Microsoft Dynamics NAV. Kurt Baggen: “Wij zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van het pakket en geloven dan ook in de verdere uitbouw hiervan voor de projectopvolging.

Projectleiders worden nog meer bewust van het rendement

IT-partner Astena begrijpt als geen ander onze ideeën hierrond en heeft specifiek voor projectbedrijven standaard modules ontwikkeld bovenop Microsoft Dynamics NAV. Deze oplossingen lijken ons na een vergelijkende studie de beste in de markt. Een positieve gesprek bij een andere Astena klant bevestigde ons gevoel en we hebben vorige week dan ook de samenwerking bezegeld met een contract.”

B&R groepDe grootschalige implementatie zal in vier fasen verlopen. Eerst wordt het HRM-luik op B&R niveau volledig uitgerold, met een inventarisatie van alle personeelsleden, wagens, materieel en materiaal. In een tweede fase wordt de logistieke firma B&R Logistics overgezet op Microsoft Dynamics NAV, wat een vlotte intercompany facturatie mogelijk maakt. Vervolgens zal de boekhouding van de gehele B&R groep migreren naar Microsoft Dynamics NAV 2013. Tot slot zal Astena bij Hooyberghs NV het ganse projectgebeuren op punt zetten.

“Geautomatiseerde meldingen en kleurcodes zullen ons een perfect beeld geven van de financiële en operationele toestand per project. Zo kunnen we onnodige uitgaven vermijden, zoals bv. het te lang inhuren van materiaal. Microsoft Dynamics NAV zal onze projectleiders bewust maken van het rendement van elke werf, wat ongetwijfeld zal leiden tot meer efficiëntie en groei”, besluit Kurt Baggen.

Wil je meer weten over de astena totaaloplossing voor bouwbedrijven?

Neem deel aan het Microsoft Business Beat seminarie op 23 of 25 april te Gentbrugge of Geel, of kijk op het overzicht van upcoming events voor uw sector: http://www.astena.be/NL/Astena/Events.aspx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s