Bouwcentrale Modern efficiënter dankzij planning tool en mobile warehouse

astena klant_bouwcentrale_modern_logoJaarlijks bouwt Bouwcentrale Modern zo’n 250 nieuwe woningen. De sterke groei van de afgelopen jaren leverde in 2013 maar ook eerder in 2012, 2004 en 2003 een laureaatsplaats op bij de Trends Gazellen. Door deze sterke groei, groeide ook de vraag naar een nieuwe softwareoplossing. Bouwcentrale Modern kiest voor Microsoft Dynamics NAV 2013 bij sectorspecialist Astena Business Software uit Gentbrugge.

“If you focus on results, you will never change.
If you focus on change, you will get results ”
Fam. De Baets, (Mike, Lien & Dave De Baets)
Gedelegeerd Bestuurders Bouwcentrale Modern

Klassieke fenomenen zoals de alsmaar groter wordende stapel aan Excel documenten bij elk project vragen om het samenbrengen van alle informatie in één pakket dat bovendien in de toekomst kan meegroeien met het bedrijf. Met een gefaseerde implementatie ( Start Build Run ) van Astena Project Comfort legt Bouwcentrale Modern de fundamenten voor de toekomst.

Stap 1: Magazijn automatiseren

Intermec_warehouse

In het kader van de verhuis naar de nieuwe kantoren in Eeklo automatiseert men als eerste het beheer van het magazijn voor een permanente inventaris op materialen en materieel via een standaard integratie met barcodelezers.

Zo heeft men constant zicht op de stock, kan men “dode stock” inventariseren, kortom optimaliseren. Daarnaast zal men steeds weten waar elke machine zich bevindt.

Stap 2: Capaciteitsplanning

In Astena Project Comfort schuilt de nieuwste combinatie van resource- en projectplanning die Astena recentelijk op de markt bracht. Via forecasting krijgt Bouwcentrale Modern een grafisch overzicht over projecten en capaciteit zodat ze straks exact weten wanneer extra capaciteit nodig zou zijn door bijvoorbeeld onderaannemers in te schakelen.

Het is eveneens de bedoeling op termijn het volledige projectbeheer met deze software te voeren.

webinar_live demo_planning voor bouw en installatieOp donderdag 13 juni organiseert astena twee live sessies + een webinar over planning voor Bouw- en installatiebedrijven.
U ontdekt een combinatie van:
– forecasting: wanneer kan ik een nieuw project starten?
– plannen van resources: wie, met welke kennis is vrij?
– projectplanning: fasen van het project, deadlines …

Meer informatie + inschrijven via deze link >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s