Astena overtuigt Ivens NV met projectfocus en proactieve begeleiding

Ivens ConstructieHet Antwerpse constructiebedrijf Ivens NV ontwerpt, vervaardigt en installeert opslagtanks in carbonstaal, roestvrij staal of duplex in alle denkbare formaten. Tal van multinationale petrochemische bedrijven uit de Antwerpse haven maar ook uit onze buurlanden zijn er klant. Ivens hanteert drie formules: van de kant-en-klare levering vanuit de werkplaats van tanks tot 6.000 m³, over on-site constructie van megatanks tot meer dan 60.000 m³, tot het afleveren van complete bouwpakketten, tot ver over zee. Daarnaast onderhouden de technici van Ivens bestaande opslagtanks. Ivens NV realiseert een omzet van 50 miljoen euro met een 200 tal medewerkers welke tegelijkertijd met zowat 100 lopende projecten aan de slag zijn.

Ivens Constructiebedrijf_atelier

Een complexe administratie en projectopvolging

Als sterk groeiend project- en servicebedrijf heeft Ivens te kampen met een complexe administratie en projectopvolging. “Ons ERP-systeem was aan een update toe  en we wilden ook af van zoveel mogelijk papieren klassement en de vele losse Excellijsten binnen onze onderneming”, vertelt algemeen directeur  Jan Jochems.

In de zoektocht naar een geschikt geïntegreerd pakket met een degelijke projectplanning, -opvolging en kostencalculatie ging Ivens niet over één nacht ijs. Verschillende partijen werden aangeschreven en diverse oplossingen onder de loep genomen. 40 tot 50 medewerkers zullen uiteindelijk met Microsoft Dynamics NAV 2013 werken. Parallel met de ERP-implementatie gaat Ivens ook een SharePoint platform opzetten voor digitaal documentbeheer.

Microsoft Dynamics NAV 2013 en Astena, partner met focus op projectbedrijven, overtuigen

Jan Jochems: “We hadden al vrij snel de indruk dat Microsoft Dynamics NAV de nodige continuïteit biedt en erg flexibel is. Ook de rolgebaseerde gebruikerservaring in de versie NAV 2013 lijkt me erg aangenaam. Het was enkel nog zoeken naar de ideale partner. Omwille van hun focus op projectbedrijven en de manier waarop ze met ons meedenken, zijn we uiteindelijk in zee gegaan met Astena.”

Wim Vandesompele, managing partner van Astena: “Wij zijn erg opgetogen dat een topbedrijf als Ivens na een grondig selectietraject uiteindelijk voor Astena kiest. Het bevestigt ons vertrouwen dat we met onze verticale specialisatie en intensieve begeleiding echt een verschil kunnen maken in de projectwereld.”

Een gedachte over “Astena overtuigt Ivens NV met projectfocus en proactieve begeleiding

  1. Pingback: Astena e-news december 2013 | Software-nieuws voor projectbedrijven en installateurs | astena business software

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s