Spijtig voor zij die er niet bij waren !

Gisteren was het er boenk op ! Meer dan 60 mensen waren aanwezig op ons event in het Atomium. We mogen dus zeker spreken van een succes, want tegenwoordig is het niet evident om mensen te vragen zich te verplaatsen voor een seminarie en dan nog naar Brussel 😉

Had het te maken met de locatie ? met onze goeie reputatie in de markt ? met de inhoudelijk sterke agenda en de topsprekers ? met de klantengetuigenis van Perpetum Energy ???  Wellicht een beetje van dit alles

Eindresultaat was dat we na de presentaties heel wat tevreden bezoekers hadden ( de meeste evaluatieformulieren werden netjes ingevuld en de reacties waren unanamiem positief ) waarvan heel wat bleven napraten.

En wat ik onthouden heb ?

1/ de eerste presentatie was die van Tom Braekeleirs ( Microsoft ) die op een hele duidelijke manier de visie van Microsoft kwam toelichten.
het maximum halen uit mensen en bedrijven“. Een slogan is pas sterk als hij eenvoudig is en toegepast wordt.  Als je ziet welke investeringen Microsoft maakt in de markt van bedrijfssoftware ( NAV2013 en Office365 ) , welk geduld ze aan de dag leggen om produkten te lanceren, … dan kan je niet anders dan beamen dat zij zekerheid bieden aan bedrijven om niet alleen vandaag maar ook morgen oplossingen te hebben die het verschil gaan (blijven) maken

2/ daarna was het een duo-presentatie van onze klant Perpetum Energy.

Luc Leenkneght (oprichter en CEO) en Dieter Rauwoens (COO) hebben een eerlijk verhaal gebracht over de verschillende uitdagingen in hun sector ( met name de zonnepanelensector die sterk onder druk staat ), in hun eigen bedrijf ( groeiend, internationaal opererend, … ) en hun drive om Operationele Excellentie toe te passen in hun bedrijf. Hun grote realisatie Trade Mart , die we konden bezichtigen vanuit de Atomium Bol, en de extra uitdagingen die hiermee gepaard gingen, versterkte hun nood om op basis van MS Dynamics NAV en Office365 de bedrijfsprocessen verder te stroomlijnen. Correcte communicatie met alle betrokken partijen in het project en up to date zicht op de cijfers was de rode draad in hun opzet. Een presentatie die bij heel wat bezoekers de ogen deden openen.

Spreken vanuit de business noden en deze aanpakken met software, dat is onze job. We zijn trots te mogen meehelpen aan het succesverhaal van Luc en zijn team.

Na deze 2 inleidende presentaties was het aan Pieter-Jan Senaeve (Astena) en Gunther Staes (Microsoft) om de oplossingen te demonstreren die Perpetum Energy heeft geïnstalleerd. Het feit dat de 2 sprekers niet enkele slides hadden voorbereid maar ook in de software doken werd op veel enthousiasme onthaald. NAV2013 (verrijkt met onze projectmodule) is een software oplossing zoals software hoort te zijn en tevens is klaar voor de toekomst : zeer gebruiksvriendelijk, gebaseerd op je rol binnen het bedrijf, opzet in je bedrijf of in de cloud , op pc/laptop/tablet… en mooi geÏntegreerd met Office365.

Het viel op dat heel wat mensen Office365 reeds kenden of al gebruikten. Niet verwonderlijk als je weet dat dit natuurlijk dé oplossing bij uitstek is voor bedrijven die veel medewerkers hebben op de baan (projectleiders, ploegbazen, …) en hun informatie nodig hebben op elk moment van de dag en vanop elke plaats (de werf ). Extra argument die één van de bezoekers aangaf voor het inzetten van Office365 was de noodzaak van het delen van informatie met  zowel collega’s als externe partijen ( architecten, onderaannemers, studiebureau, de klant, … ).  Een tijdelijke vereniging opzetten die op een gemeenschappelijk platform informatie deelt is met deze oplossing dan ook kinderspel

Ik ben persoonlijk sterk overtuigd dat NAV2013 en Office365 dé tandem is die ieder bedrijf zal helpen bij het realiseren van hun doelstellingen. En als het van Astena afhangt willen wij jullie hier graag bij helpen.

Indien je deze getuigenis of een andere  wil nalezen : http://www.astena.be/nl/astena/downloads.aspx

gr

Wim Vandesompele

20131112_161318_jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s