Astena e-news dec 2013 | Software-nieuws voor bouw en installatie

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 1. 2013: Uitdaging en het Momentum

 2. Lippens Grondwerken – NAV2013 quick win story

 3. Astena Comfort | Resourceplanner

 4. Evolutie in ERP voor de KMO bouw-markt

 5. Nieuwe gebruikers van Astena Comfort

 6. Website helpt KMO’s bij hun stap naar ERP

enews_astena comfort oplossingen

2013: Uitdaging en het momentum

Editorial door Wim Vandesompele, Managing Director Astena.

Wim Vandesompele - Managing Director Astena2013 was een boeiend jaar. Er was de lancering van Microsoft Dynamics NAV 2013 – ongetwijfeld een mijlpaal in de geschiedenis van het populaire bedrijfsplatform. Bij Astena hebben we de koe bij de horens gevat en al onze kennis en ervaring in de bouw- en installatiesector verwerkt in gloednieuwe standaardmodules voor NAV 2013. Al was het met veel R&D inspanningen (lees bloed, zweet en tranen …) maar de opdracht is volbracht!

Dit brengt ons meteen bij een tweede mijlpaal – die ditmaal de ganse ICT-sector aangaat. Cloud Computing is in 2013 niet alleen steeds bekender, maar ook technologisch volwassen geworden. Wij verwachten dat – mede dankzij de inspanningen van Microsoft rond Office 365 en Microsoft NAV 2013 – de cloud een doorbraak zal kennen in 2014. Wij zijn er alvast klaar voor!

2013 zal later herinnerd worden als het jaar dat bedrijfssoftware echt toegankelijk werd voor iedere KMO. Niet alleen dankzij de cloud-technologie, maar door een nieuwe aanpak door softwareleveranciers als Astena. ‘Road to Repeatebility’ is nu de drijvende kracht binnen ons ontwikkelingsteam. Wat je programmeert, doe je liefst nier meer voor één klant, maar voor meerdere klanten door je standaardapplicatie te verrijken. Op maat ontwikkelde software maakt dus plaats voor de standaardsoftware.

succesfactoren astena

Op bepaalde ogenblikken in je leven lijkt de puzzel in elkaar te vallen: alsof alle inspanningen die je levert, vanzelf toegroeien naar één orgelpunt en één coherent resultaat. Dat is het gevoel dat we bij Astena hadden in de voorbije 12 maanden. Het momentum is bereikt. Voor Astena, maar ook voor Astena-klanten !

enews_astena comfort oplossingen

Lippens Grondwerken – NAV2013 geeft quick win

Profiel Lippens Grondwerken - klant astena comfort voor de bouwFamiliebedrijf Lippens Grondwerken is opgericht in 1967. De onderneming ontstond als een loonwerkbedrijf maar is uitgegroeid tot een gezond aannemingsbedrijf met een eigen container- en transportdienst en een terrein voor grondopslag en recyclage van bouw- en slooppuin. Lippens Grondwerken telt 30 medewerkers van wie vijf op het kantoor in Zulte.

Uitdaging De klanten van Lippens Grondwerken eisen een steeds snellere reactie op hun vragen. Het werd stilaan moeilijk om aan die eisen te voldoen doordat de organisatie werkte met niet-geïntegreerde en verouderde software voor administratie en boekhouding.

Oplossing Lippens grondwerken _ Marleen LippensDe bouwonderneming koos als KMO voor de uitgebreide mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV samen met Astena Project Comfort, het standaardpakket van Astena voor de bouwsector. Door te kiezen voor een standaardproduct kon Lippens er meteen efficiënt mee werken. De software wordtstapsgewijs geïmplementeerd volgens de prioriteiten van de organisatie.

Voordelen

 • versneld terugverdieneffect door de productaanpak
 • documenten sneller terugvinden
 • professionele uitstraling
 • betere klantenservice
 • toekomstgericht platform
 • integratie met Microsoft Office
 • kostenstroom beter beheren
 • overal beschikken over de nodige informatie
 • één systeem en één partner

>>> Download hier de ganse getuigenis van Lippens Grondwerken

enews_astena comfort oplossingen

Astena Comfort | Resourceplanner

Astena Comfort | RespourceplannerInstallatiebedrijven en technische diensten voor onderhoud, herstelling of controle kunnen tijd en geld winnen met één gecentraliseerde bedrijfssoftware. Zo maakt Astena Comfort | Resourceplanner de KMO professioneler en rendabeler terwijl ook de service aan klanten omhoog gaat. Taken inplannen én opvolgen bij uw service-activiteiten: dat betekent in de eerste plaats dat u het overzicht moet behouden. Waarom niet met een digitaal grafisch planbord dat naadloos aansluit bij uw achterliggende bedrijfstoepassing?

Enkele voordelen

 • geen overtypwerk dus minder fouten én tijd voor nieuwe taken 
 • minder tijdrovend opzoekwerk voor de dispatching
 • de planning is centraal bereikbaar en kan veilig gedeeld worden

>>> Bekijk hier de introductievideo en nog meer voordelen
>>>Bekijk meer mogelijkheden via de opgenomen webinar, vraag hier uw link

enews_astena comfort oplossingen

Evolutie in ERP voor de KMO bouw-markt

ERP voor de KMO - op de hoogte blijvenPatrick Dalle, zaakvoerder bij adviesbedrijf Lemarco, volgt al jarenlang de softwaremarkt op de voet. Bij het recent uitbrengen van de nieuwe ‘R2’ versie van Microsoft Dynamics NAV 2013 merkt hij een sterke evolutie op.

Continuïteit en Evolutie voor de kleinere KMO Dat Microsoft Dynamics NAV uitgroeide tot de ERP-oplossing bij uitstek voor klassieke KMO’s hoeft niet meer bewezen te worden. Wat opvalt, is de snelheid waarmee de toepassing ieder jaar blijft evolueren, zonder daarbij de continuïteit uit het oog te verliezen.

Microsoft Dynamics NAV én Astena Comfort zijn vandaag standaard inzetbaar voor bouwbedrijven, installateurs en engineering projecten. Al bleef het tot nu toe voor de kleinste KMO toch een zware investering: een traditionele implementatie vergt immers heel wat tijd en aandacht. Met de lancering van Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 komt daar verandering in. Het platform gaat nog een stap verder in de integratie met Microsoft Office, terwijl het als cloud oplossing perfect bereikbaar wordt voor de allerkleinste KMO.

Integratie met Microsoft Office 365 en Single sign-on

Microsoft Office 365Microsoft pakt opnieuw sterk uit met wat het bedrijf groot gemaakt heeft: de verregaande integratie tussen alle producten en technologieën in de bekende ‘Microsoft Stack’. Wat vooral indruk maakt is de verregaande integratie van Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 met de cloud-suite Office 365. Schermen in Office 365 en Dynamics NAV lijken wel naadloos in elkaar over te lopen, en de gebruiker krijgt voortaan met slechts één enkele login en paswoord toegang tot Office 365 én tot zijn Microsoft Dynamics-omgeving.

Interface standaardisatie

Met de R2-versie wordt ook de web client van Microsoft Dynamics NAV 2013 een pak rijker: bijna alle functionaliteiten van de standaard Windows gebruikersomgeving zijn erin voorzien. De muren met de applicaties van de Microsoft Office-suite worden neergehaald, waarbij de aandacht boven alles gaat naar productiviteit zoals tijdswinst en het steeds geïnformeerd zijn van de gebruiker.

Microsoft Dynamics NAV voortaan volwaardige cloud-oplossing binnen bereik van de bredere KMO-markt

Over cloud computing bestaan veel misverstanden. Een applicatie ergens anders hosten betekent niet noodzakelijk dat het op cloud-technologie gebaseerd is. Daarvoor is er één belangrijke voorwaarde: dat de toepassing ook multitenancy ondersteunt, en dat is het geval met Microsoft Dynamics NAV 2013 R2. Daarmee komt de ERP-toepassing voor de eerste maal echt binnen het bereik van een veel bredere KMO-markt: bedrijven moeten zich immers geen zorgen maken over infrastructuur, installatie of dagelijks beheer. Een internetverbinding volstaat om toegang te krijgen tot de applicatie. Tegelijk adviseert Microsoft – samen met ons – om zoveel mogelijk met standaardmodules te werken.

Daarnaast blijft Microsoft Dynamics NAV uiteraard beschikbaar als traditionele ‘on-premise’ toepassing, voornamelijk voor iets complexere omgevingen waar ook maatwerk vereist is. Hoe kom je meer te weten over de Cloud?

>>> Lees over de voordelen van Cloud voor uw KMO
>>> Lees het verhaal van installateur Perpetum Energy, een 100% Cloud KMO

enews_astena comfort oplossingen

nieuwe klanten Astena Comfort en NAV 2013

Met name door de Astena standaard productaanpak kozen opnieuw heel wat bouw- en installatiebedrijven voor Astena Comfort oplossingen. Enkele namen die sectorspecialisatie verder illustreren: Ivens Constructiewerken, Ventiliar Group & BCV Works, Danilith Delmulle Woningbouw, Demeestere Schrijnwerken, Lippens Grondwerken

nieuwe klanten astena

>>> Astena Comfort voor bouwbedrijf, installateur en engineering projecten
>>> Astena Comfort voor installateur-hersteller en dienst na verkoop

enews_astena comfort oplossingen

Website helpt KMO’s bij hun stap naar erp

Website helpt Bouwonderneming en Installateurs bij beslissing over ERP voor hun KMO ERP (of geïntegreerde bedrijfssoftware) wordt vaak geassocieerd met een duur systeem dat enkel weggelegd is voor grotere ondernemingen. Toch duiken steeds meer ERP-oplossingen op die specifiek gericht zijn naar de bouw- en installatieonderneming met een kleiner administratief team. www.erpvoordebouw.be is een website die de bezoeker op weg helpt bij zijn beslissing of zijn bedrijf klaar is voor een ERP-systeem. De website introduceert de klassieke stappen van een ERP traject: ‘Hoe een totaaloplossing overwegen, selecteren en implementeren?’

website ERP voor de Bouw

Doe de online diagnose: ‘Heeft uw KMO nood aan geïntegreerde software of ERP?’ Naast heel wat nuttige informatie, biedt de website onder andere een handige online vragenlijst die iedere bezoeker zelf in enkele minuten en op eigen tempo kan invullen. De vragen zijn deels gericht op de generieke processen in een bedrijf zoals boekhouding, deels naar de specifieke processen die zich afspelen in de wereld van projecten en installaties. Meteen na afloop krijgt de geïnteresseerde een gepersonaliseerd evaluatierapport te zien dat aangeeft of zijn organisatie klaar is voor een geïntegreerde bedrijfsoplossing.

Wim Vandesompele, initiatiefnemer: “Vaak blijven kleinere bedrijven in de kou staan met hun vragen. Heb ik wel baat bij een ERP-systeem, hoe begin ik hier aan en waar moet ik op letten bij de selectie en bij de ingebruikneming? Deze website wil het kleinere projectbedrijf of dienst na verkoop organisatie een objectief en gepersonaliseerd antwoord bieden, in functie van zijn specifieke situatie. De bedoeling is de site verder uit te diepen met relevante en onafhankelijke info.  Hiervoor wordt ook samengewerkt met externe partners en worden opleidingssessies aangeboden om duidelijkheid te scheppen rond dit thema”

www.erpvoordebouw.be is een initiatief van het softwarebedrijf Astena, dochterbedrijf van de IT-groep Cronos, dat IT oplossingen op de markt brengt voor ondernemingen met project- en servicegerichte processen: installatiebedrijven, bouwbedrijven, distributiebedrijven met onderhoudsactiviteiten, … . (meer info: Wim Vandesompele – tel: 09/272 73 60)

>>> Doe de online diagnose over ERP voor uw KMO
>>> Nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden bij de KMO: cloud voor de KMO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s